Wat biedt Natuurpunt kern Willebroek je aan?

Het bestuur van Kern Willebroek is een kleine, gemotiveerde groep mensen die lokale activiteiten organiseert en binnen Natuurpunt Mechels Rivierengebied het plaatselijk contactpunt vormt voor de bevolking, het gemeentebestuur en natuurlijk onze leden.

Begin 2004 hebben we een stevige brok natuur kunnen aankopen in Willebroek. Dit natuurgebied, de Biezenweiden, is gelegen tussen Het Broek De Naeyer en de zandwinningsput De Bocht. Het gebied heeft heel wat mogelijkheden voor natuurontwikkeling. Het voormalige productiebos wordt geleidelijk omgevormd tot een gevarieerd, natuurlijk bos. Er werd een wandelpad aangelegd dat steeds toegankelijk is voor bezoekers.
Voor meer info over de Biezenweiden klik hier.

Andere waardevolle groengebieden zoals het Broek De Naeyer en het Blaasveld Broek zijn in eigendom van openbare besturen. In samenspraak met deze besturen organiseren we hier wandelingen en excursies, doen aan natuurstudie en denken mee na over het beheer van deze gebieden. We kijken ook verder dan de Willebroekse groengebieden groot zijn en werken ook buiten deze gebieden aan onderzoek, het behoud en het beheer van de natuur.
In de activiteitenkalender kan je zien dat we zeer regelmatig wandelingen en andere excursies organiseren.

Reeds jarenlang zorgen we ook voor de paddenoverzet in de Broekstraat. Dank zij de inzet van vrijwilligers kunnen de padden op een veilig manier de vijvers van het Blaasvelds Broek bereiken, waar ze zich voortplanten. Enkele jaren geleden heeft het gemeentebestuur van Willebroek, met steun van de Vlaamse gemeenschap, gezorgd voor een structurele oplossing door de aanleg van paddentunnels. Om de padden naar de tunnels te leiden, blijft het echter noodzakelijk om jaarlijks schermen in de berm te plaatsen. Onze inzet blijft hier dus nodig.

Vanuit verschillende hoeken worden plannen gemaakt die een invloed kunnen hebben op de natuur of een gezond milieu. Indien nodig en mogelijk trachten we op deze plannen te reageren om de natuur een stem te geven!

Voor meer informatie over onze activiteiten:
neem contact op met Wim Candries, 0472 29 87 32.

Bestuur Natuurpunt kern Willebroek

Voorzitter: Wim Candries, 0472 29 87 32, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris: Ine Colpaert, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Penningmeester: Godelieve Smet, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afgevaardigden in de adviesraden

MinaRaad: Wim Candries en Godelieve Smet
GECORO: Leen Bartier
Cultuur en Erfgoed: Godelieve Smet

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.