Wat biedt Natuurpunt kern Sint-Katelijne-Waver je aan?

Een steeds groeiend aantal wandelaars heeft het Waverwoud ontdekt. Men is steeds weer aangenaam verrast door de rust en de ongerepte natuur in dit toch zeer verstedelijkte landsdeel tussen Mechelen en Antwerpen. De Natuurpunt Kern Sint-Katelijne-Waver beheert de Waverwoud natuurgebieden Hondsbossen, Gasthuisbossen en het Vossenbergbos waar overal bewegwijzerde wandelingen aangeduid zijn. In samenwerking met de gemeente werd een veilige en groene verbinding aangelegd tussen de Hondsbossen en het Gasthuisbos waar zowel wandelaars als ruiters gebruik van kunnen maken. Vanaf april 2021 loopt een Waverwoudwandeling van ongeveer 18 km langs deze gebieden (en ook langs de Brede Zeyp in Koningshooikt).

Wat doen we?

Het beheerteam van de Kern zorgt voor de toegankelijkheid van de natuurgebieden, beheert de gebieden conform het Waverwoud beheerplan en onderhoudt de wandelpaden, de informatieborden en de bewegwijzering. Aan de wandelingen werden speelse en avontuurlijke elementen toegevoegd, speciaal gericht op kinderen.

De bestuursploeg van de Kern coördineert en stimuleert de interne werking van de Kern, zorgt voor de communicatie met de gemeentelijke overheid en stemt de eigen werking af op werking van de afdeling Natuurpunt Mechels Rivierengebied waar de Kern onderdeel van uitmaakt.

Bij de Natuurpunt Kern Sint-Katelijne-Waver kan je verder ook terecht voor: geleide wandelingen op aanvraag, kalenderwandelingen voor iedereen, meewerken in het natuurbeheer van onze natuurgebieden. Onze lokale beleidswerking vertegenwoordigt Natuurpunt in de verschillende gemeentelijke adviesraden. 

Wil je meer weten of deelnemen aan één van onze activiteiten, dan is de contactpersoon:
Godelieve Janssens, tel 015 20 97 02, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurgebieden

In Sint-Katelijne-Waver zijn de beheersverantwoordelijkheden van de verschillende natuurgebieden verdeeld en de contactpersoon voor een toegewezen natuurgebied is:

Hondsbossen:          Jimmy Luyckx,           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gasthuisbossen:       Jimmy Luyckx,           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zuurbossen:             Jimmy Luyckx,           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vossenbergbos:        Simon Jacobs,           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Oude spoorwegberm: Frank Hadermann,     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goorbosbeekvallei (beheerd door Natuurpunt Oude Spoorweg):
Peter Geschier,                    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mosterdpot (Retentiebekken en Fermerijbossen)
(beheerd door Natuurpunt Oude Spoorweg):
Lutgarde Van Driessche,      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hyla-St.-Kat.-Waver

Kern Sint-Katelijne-Waver heeft ook een werkgroep die zich toelegt op het wel en wee van de amfibieën in onze gemeente.
'Hyla-St.-Kat.-Waver' inventariseert de aanwezige amfibieënsoorten, hun aantallen en leefgebieden in de gemeente. Elk jaar organiseert ze ook paddenoverzetacties om het aantal verkeersslachtoffers tijdens de voorjaarstrek te verminderen.
Heb je zin om mee te helpen met de overzetactie, dan kan je contact opnemen met
Walter Van Camp, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor Sint-Katelijne-Waver en
Wim Marnef, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Afgevaardigden adviesraden

Gecoro:       Marc Roggeman en Jiri Nossent
Milieuraad: Jan Wijgerde

Algemene informatie  sturen jullie naar Godelieve Janssens,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 015 20 97 02

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.