Natuurgebieden in Sint-Katelijne-Waver

Hondsbossen, Gasthuisbossen, Vossenbergbos en Zuurbossen
zijn delen van het WAVERWOUD

In Sint-Katelijne-Waver heb je verschillende bossen die deel uitmaken van het vroegere Waverwoud. OCMW Mechelen gaf in 2011 verschillende van deze bossen in beheer aan Natuurpunt. Het Waverwoud was een afwisseling van moerassen, open weilanden en bossen.
Natuurpunt Kern Sint-Katelijne-Waver wil deze bossen graag terug met elkaar verbinden zodat er weer de sfeer van een Waverwoud ontstaat. De gemeente werkt hier actief aan mee. In 2016 werd de verbinding tussen de Hondsbossen en de Gasthuisbossen een feit. Tegelijkertijd werd er een ruiterpad gerealiseerd, grotendeels rond deze bossen. Ruiters en wandelaars zijn voor het grootste deel van mekaar gescheiden. Ruiters kunnen vertrekken via de parking aan Muilshoek 6, terwijl wandelaars ook vanaf het centrum van SKW of Berlaarbaan 297 een parking voor auto's en fietsen ter beschikking hebben.

Meer uitleg over de gebieden apart vind je hieronder.

Een GRUP (gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan) is definitief vastgesteld in september 2015 voor dit gebied. Dit is een plan waarmee de overheid de bodembestemming (landbouw, natuur en bos) vastlegt. 

Wandelingen Waverwoud: Hondsbossen en Gasthuisbossen: verschillende lussen

Fietstocht Waverwoud: 28,6 km
Volg de fietsknooppunten 99 - 44 - 43 - 91 - 42 - 36 - 37 - 01 - 46 - 44 - 99

Hondsbossen-ezel Gasthuisbossen1 Vossenbergbos
Hondsbossen Gasthuisbossen Vossenbergbos
zuurbossen oude-spoorwegberm Peultenbossen
Zuurbossen Oude Spoorwegberm Peultenbossen

Fermerijbos

Goorbosbeekvallei1  
Fermerijbossen Goorbosbeekvallei  

SKW-natuurgebieden

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.