Bonheiden Bruinbeekvallei

BruinbeekvalleiHistorisch gezien is het een kleinschalig landschap met een grote afwisseling van akkers, weiland en bosperceeltjes, met veel kleine landsschapselementen zoals knotbomen, dreven, hagen en houtkanten. Langs de randen op de drogere zandgronden is er heide.

Het landschap is vandaag vrij goed bewaard, alleen is het aandeel akkers fel afgenomen ten gunste van het aandeel grasland en zijn de snippers heide verdwenen onder dennenbos. Hier en daar zijn er ook natte ruigten. Het aandeel bos is ook sterk gestegen. Door afwisseling van biotopen is het een aangenaam wandelgebied.

Lees meer...

Activiteiten

Raadpleeg de kalender wanneer er activiteiten zoals begeleide wandelingen, natuurwerkdagen, ... in dit gebied ingericht worden.

Bruinbeekvallei-activiteiten

Natuurbeheer

Voor beheerwerken kan Natuurpunt rekenen op de inzet van vele vrijwilligers tijdens de natuurwerkdagen, tijdens de werkdagen van jeugdverenigingen uit Bonheiden.
Ook jij kan een handje toesteken!
Contactpersoon beheerteam: Glenn Deliège 015 33 63 06 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.