Natuurstudie

Wilde bijen- en wespenwerkgroep Mechels Rivierengebied

wilde-bijen-werkgroep1

De bedoeling is ervaringen uitwisselen, samen bijen opzoeken en leren herkennen, zoveel mogelijk solitaire bijen in Mechelen proberen in kaart te brengen. Dit kan alleen maar als we de soorten kunnen herkennen. Het doel is om op lange termijn biotopen te kunnen beschermen als we meer weten over deze groep nuttige diertjes.

Ben je geïnteresseerd in de Wilde bijenwerkgroep?
Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dan krijg je van ons onze nieuwsbrief met info en data van excursies, determinatieavonden, inventarisaties en veel meer.

Meer info: www.aculea.be

 

Natuurstudiegroep Beneden-Dijle

De natuurstudiegroep bezoekt elke dinsdagvoormiddag een natuurgebied in of buiten onze regio.


In de lente en de zomer determineren we vooral planten en insecten, in de herfst komen de paddenstoelen aan bod. In de winter observeren we vooral de vogels en nemen de mossen onder de loep.

Er wordt telkens een lijst opgemaakt met de waargenomen soorten en regelmatig staat er een inventarisatie op het programma.
De waarnemingen kan je terugvinden op www.waarnemingen.be en http://mechelen.waarnemingen.be onder NSG Beneden-Dijle.

De Natuurstudiegroep is een groep enthousiaste vrijwilligers die zich in hun vrije tijd toeleggen op het observeren, bestuderen, inventariseren en/of fotograferen van wilde planten en dieren in het Mechels Rivierengebied en grote omgeving.
De excursies zijn geen geleide wandelingen. In een ongedwongen sfeer zoeken wij samen naar wat er groeit en beweegt ...  in een natuurgebied.
Wat we niet kennen zoeken we op in een flora of in een andere determinatiegids.

Om mee te gaan op excursie is geen enkele voorkennis vereist, belangstelling volstaat.
We leren van elkaar en genieten van de natuur ... ieder op zijn manier ...

De kalender voor 2022 kan je hier downloaden.

Iedereen is welkom! Graag je aanmelden.

Info: Marie-Louise Selleslach, 015 51 59 02 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NSGBD fotos 

 

Copyright ┬ę 2015. All Rights Reserved.