Kinderactiviteit

Zondag 23 april 
Op zoek naar waterdiertjes
in het Broek van Blaasveld voor kinderen van 2de tot 6de leerjaar

Gewapend met schepnetjes, emmers en loeppotjes gaan we op jacht. We zoeken naar wat er onder water zwemt, kruipt en kronkelt. Wat we allemaal kunnen tegenkomen? Beestjes zoals een posthoornslak, de larve van een libel, een zoetwaterpissebed of misschien zelfs een waterschorpioen of een waterspin. 
Zin om mee te gaan op onder-water-safari?

Afspraak: 14u, blokhut bij het Scheyvaertshof, Broek van Blaasveld, ongeveer 15 minuten stappen vanaf de parking in de Broekstraat. Einde om 16u30. Deelnemen kost 1,5 euro (drankje inbegrepen). Vooraf inschrijven bij Ine Colpaert, 03 866 14 52

Boeboeks-, kompastocht in het Mechels Broek

Kom eens een zondag samen met je (klein)kinderen naar het bezoekerscentrum en leen daar materiaal voor een leuke speurtocht in het Mechels Broek. Een boeiende namiddag gegarandeerd!
Het uitlenen kost 5 euro (3 euro voor leden), je betaalt ook een waarborg van 20 euro.
Vooraf reserveren is niet nodig.
Vertrekken doe je best voor 15u.

Het bezoekerscentrum van Natuurpunt Mechels Rivierengebied, Muizenhoekstraat 7 in Muizen is het ganse jaar open op zondag en donderdag van 13u30 tot 17u30 en tijdens de schoolvakanties ook op woensdag- en zaterdagnamiddag. (gesloten op kerstdag en nieuwjaar)

Verjaardagsfeestjes in de Hondsbossen

Op zaterdagnamiddag in Sint-Katelijne-Waver
Duur: 2 u.
Afspraakuur overeen te komen met Ann Prosmans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0498 46 47 50        

Vraagprijs: 50 euro.

Speurkaart ‘Met kikkers op pad’

Van 25 februari tot eind april kan je tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum een speurkaart kopen met leuke doe-opdrachtjes. Langs het wandelpad van 2,5 km door het Mechels Broek kruipen de kinderen even in de huid van een kikker en komen ze spelenderwijs meer te weten over deze dieren.

Deze tocht is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

De speurkaart is te koop in het bezoekerscentrum elke zondag van 13u30 tot 17u30. Tijdens de paasvakantie ook op woensdag, donderdag en zaterdagnamiddag.
Wandelafstand: 2,5 km (rode pijltjes)
Prijs: 3 euro

Maandag 1 mei
Er zit muziek in de natuur

Gezinshappening in het Mechels Broek

Geniet volop van live acts op de mooiste plekjes in het Mechels Broek en laat je langs het wandelpad verrassen door boeiende weetjes over het spannende leven van dieren in de natuur: eten en gegeten worden is daar immers de regel…

Er zijn onderweg ook leuke opdrachtjes voor de kinderen.

Een aantal artiesten beloofden alvast hun medewerking
Tot 18u is er live muziek aan het veldcafé waar je op het einde van je wandeling kunt genieten van een Dale, een fruitsap en een pannenkoek.

Vrij vertrek tussen 13u30 en 14u30, bezoekerscentrum.
Vrije bijdrage.
bus 3 – halte Muizen Brugstraat op 250m) Info: Ann Pinceel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zomervakantie
Natuurdriedaagse in het Mechels Broek 26, 27 en 28 juli

Zit je kind momenteel in het 2de, 3de, 4de, 5de of 6de leerjaar? Heeft hij/zij zin om samen met een groepje leeftijdsgenoten op ontdekking te gaan in de natuur? Schrijf het dan nog vlug in voor de driedaagse!

Samen met onze natuur.gidsen trekken de kinderen vanuit het bezoekerscentrum het Mechels Broek in om waterbeestjes te bestuderen, vogels te kijken, braakballen te pluizen, sporen te zoeken of een natuurspel te spelen.

Afspraak: telkens om 9u in het bezoekerscentrum (vrijdag om 8u). Einde om 16u30.
Als jullie lid zijn van Natuurpunt kost deelnemen 40 euro (32 euro voor een broer of zus).
Meer info en inschrijvingen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.