Gezinsactiviteiten

Speurtochten in het Mechels Broek: tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum

Kom samen met je (groot)ouders tussen 13u30 en 15u naar het bezoekerscentrum en leen daar een leuke speurtocht!
De boeboekstassen en kompastochten liggen klaar. 
Een boeiende namiddag gegarandeerd!
Uitlenen kost 3 euro voor leden (5 euro voor niet-leden). Waarborg: 20 euro.
Meer info in het bezoekerscentrum.

Het bezoekerscentrum van Natuurpunt Mechels Rivierengebied, Muizenhoekstraat 7 in Muizen is open op zondag van 13u30 tot 17u30 en tijdens de schoolvakanties ook op woensdag-, donderdag- en zaterdagnamiddag.

Zondag 19 november
Dag van de Natuur – Grote boomplantactie op Kauwendaal

Op 19 november maken we samen een nieuw bos in Mechelen-Noord. Die dag moeten er 5.000 boompjes gepland worden en daar kunnen we veel helpende handen bij gebruiken!
Met deze aanplanting aan de Liersesteenweg verbinden we de bestaande boomstrook aan de R6 en de oude bossen van kasteel Kauwendaal met elkaar om zo uit te groeien tot een solide bos op de grens met Sint-Katelijne-Waver.

Je bent welkom vanaf 10u, liefst met een spade of handschepje, wij zorgen op voorhand voor de plantputten en het plantgoed. Neem gerust je familie, je buren, je vrienden, je collega’s of zelfs de hele jeugdbeweging mee! Na de inspanning kan je bekomen en bijpraten met een warm drankje of hapje aan onze tent.

Je bereikt het gebied via het veldweggetje ter hoogte van Liersesteenweg 452 aan bushalte Groot Veld, tegenover frituur R6. Door de werken aan de R6 is de Liersesteenweg op die dag waarschijnlijk nog altijd éénrichtingsverkeer stad uit, en is er mogelijk hinder ter hoogte van de uitgang van het nieuwe ziekenhuis. Te voet of met de fiets zal je hier echter geen last van hebben, de auto kan je langs de Liersesteenweg kwijt.

“Na de inspanning kan je een bewegwijzerde route volgen om stadsbos Kauwendaal te verkennen. Ga je liever met een gids op stap? Van 13u30 tot 16u zal een gegidste rondleiding doorgaan waarbij je meer te weten komt over de natuur in Kauwendaal, de toekomstplannen voor het domein en het strategisch project ‘Open ruimte in en om Mechelen’. Je kan je inschrijven voor deze wandeling door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarna kan je bekomen en bijpraten met een warm drankje of hapje”.

Met de sympathieke steun van De Empty Shop en Bloemen 't Kranske.

Zondag 26 november
Lekker eten voor meer natuur

Tijdens onze jaarlijkse najaarseetdag in Bonheiden serveren we jullie opnieuw een uitgebreid vegetarisch/bio/fairtrade-buffet van de hand van onze kok Geert Groffen met als culinair thema “wereldkeuken”. De opbrengst van deze dag gaat integraal naar de aankoop van natuurgebied in de streek.

Voor een stevige honger of een goede vertering kan je de dag zelf ook een prachtige herfstwandeling maken in Mispeldonk, een van de parels in onze streek. We voorzien plannetjes voor wandelingen van verschillende afstanden en ons dessertenbuffet blijft de hele namiddag open.

zaal “de Krekel”, Dorp 65 in Bonheiden van 12u tot 13u30 en van 17u30 tot 19u

Inschrijven is verplicht voor zondag 19 november
- via onze website www.mechelsrivierengebied.be: inschrijvingsformulier
- via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- telefonisch op 015 43 61 09.

Volwassenen betalen 17,50 euro per persoon voor het buffet met soep, warme en koude gerechten. Dessert is ter plaatse naar keuze en is niet inbegrepen in de prijs.
Kinderen tot 16 jaar betalen 10 euro per persoon.

 

 

 

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.