Activiteiten - excursies

Voor je op excursie vertrekt

  • Vooraf inschrijven is niet nodig. De excursies gaan onder alle weersomstandigheden door.
  • Voor leden van Natuurpunt en kinderen tot 12 jaar is deelnemen gratis. Niet-leden betalen een daglidschap van 1 euro. Vergeet je lidkaart niet!
  • Honden mogen aangelijnd mee, maar het is zowel voor het dier als voor de andere deelnemers prettiger als je geen hond meeneemt. Op wandelingen waarbij het Broek De Naeyer bezocht wordt, zijn honden niet welkom.

Zondag 5 november
Bomen in de stad

Een klassieker die geen reclame meer behoeft! Je komt eindelijk alles te weten over de hemelboom en over de honingbomen op de Melaan, over de triestigste boom van Mechelen en over al die andere bomen. Daarnaast hebben we uiteraard ook aandacht voor andere natuurfenomenen die de stad ons in de herfst te bieden heeft.

Afspraak: 10u, reiscafé ViaVia, ingang Kruidtuin, Zandpoortvest 50, Mechelen
Info: Peter De Ridder (gids), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 015 20 55 72

Zaterdag 11 november
Waverwoudwandeling

GR Vlaams Brabant organiseert in samenwerking met onze kern Sint-Katelijne-Waver een geleide Waverwoudwandeling langs een traject van 18 km. Er wordt in groep gestapt aan een gezapig tempo, vaak over onverharde paden.
De wandellus loopt langs de Brede Zeyp, Vossenbergbos, Gasthuisbossen en Hondsbossen, het fort van Koningshooikt en de schans van Sint-Katelijne-Waver.
’s Middags is er een picknickstop in een klein café (mits consumptie).
Deelnemen aan deze wandeldag kost 1,5 euro. De opbrengst is ten voordele van het Waverwoud. Breng je picknick mee en pas je kleding aan aan het weer.

Afspraak: vanaf 9u45, banken voor kerk, Markt, Sint-Katelijne-Waver.
De wandeling start om 10u15 en eindigt rond 16u.
(bus 560, halte Sint-Katelijne-Waver kerk)

Graag vooraf inschrijven!

http://www.groteroutepaden.be/nl/evenement/1/713/najaarsluswandeling-sint-katelijne-waver.html

Zondag 19 november
Biezenweiden en Broek De Naeyer

Bijna winter. De natuur is er zo goed als klaar voor. Zomergasten zijn vertrokken, bladeren gevallen, zaden verspreid, voedselvoorraden aangevuld, overwinteringsplaatsen opgezocht. Kom zelf ook tot winterrust, onze gids neemt je graag op sleeptouw.

Afspraak: 14u, ingang Biezenweiden ter hoogte van de Zwarte Beek, Stuyvenbergbaan, Heindonk-Willebroek
(bus 287, halte Heindonk Oude Broekstraat op 800m)
Info: Wim Candries, 0472 29 87 32

Zondag 3 december
GOG - Zennegat

De wandeling loopt over de geasfalteerde dijken rond het gebied, dus laarzen zijn niet nodig. Een verrekijker is wel aangewezen maar niet noodzakelijk

Afspraak: 14u, sluis Zennegat, einde Zennegatvaart, Mechelen. Einde rond 16u.
Info: Johan Verheyden (gids), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0476 75 93 33

Zondag 10 december
Barebeekvallei

We genieten van het gure herfstweer op de onbeschutte dijken van de Dijle rond de monding van de Barebeek. Bij goed weer genieten we dubbel van wat de natuur ons in de late herfst toont. Dat is gegarandeerd nog voldoende om een natuurwandeling van twee uur te stofferen.

Afspraak: 14u, bezoekerscentrum, Muizenhoekstraat 7, Muizen
(bus 3, halte Muizen Brugstraat op 250m)
Info: Peter De Ridder (gids), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 015 20 55 72

Zondag 17 december
Winterwandeling Biezenweiden

We doen het eens anders. Meestal bezoeken we bij een geleide wandeling in de Biezenweiden ook het Broek De Naeyer of bekijken we de beversporen langs de vijver van De Bocht. Deze keer blijven we binnen de Biezenweiden zelf. Daarvoor moeten we de vaste wandelpaden deels verlaten. We bezoeken een verborgen stukje van het gebied dat de rest van het jaar rustgebied is. De kale bomen en struiken geven ons een goede inkijk in het bos.
Tijdens de wandeling zullen we wat gehinderd worden door bramen. Draag een stevige broek en stevig schoeisel.

Afspraak: 14u, ingang Biezenweiden ter hoogte van de Zwarte Beek, Stuyvenbergbaan, Heindonk-Willebroek
(bus 287, halte Heindonk Oude Broekstraat op 800m)
Info: Wim Candries, 0472 29 87 32

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.