Cursus / lezing

 2, 9 en 21 oktober 
Gidsen voor kinderen

Hoe beleven kinderen de natuur? Hoe speel je daar als gids of als begeleider best op in?
Je bekijkt de wereld door kinderogen en je leert meer over de verschillende ontwikkelingsfasen van een kind. Je krijgt tal van didactische tips die je onmiddellijk kan toepassen.
Tijdens de laatste les, krijg je de kans om de opgedane kennis uit te testen in een praktijkoefening buiten.

Maandag 2 en 9 oktober, 19u tot 21u30: les in het bezoekerscentrum
Zaterdag 21 oktober, 10u tot 13u: praktijkmoment in het Mechels Broek
Begeleider is Sandra Bamps van Natuurpunt CVN.

Deelnemen kost 18 euro (€ 16,20 euro voor leden).
Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor mensen die actief willen worden rond de kinderwerking van het bezoekerscentrum, plannen we na deze cursus nog een extra avond en een excursie met concrete tips over gidsen met kinderen in het Mechels Broek.

Donderdag 23 november
Gebolder op zolder

Tal van dieren vinden in onze huizen een geschikt leefgebied. Rustige hoekjes op zolder, spouwmuren en valse plafonds bieden een ideale nestplaats en voedsel is er bij de hamsterende mens vaak in overvloed. In de meeste gevallen merk je deze beestjes niet eens op. Maar als een dappere muis door de kamer rent of een kolonie dwergvleermuisjes op een zwoele zomeravond haar schuilplaats verlaat, wil je vaak toch graag wat meer weten over die stiekeme medebewoners.
Tijdens deze lezing legt Filip Van den Wyngaert uit hoe sporen zoals keutels, pootafdrukken, vraatsporen en nesten je kunnen helpen om de geheimzinnige dieren op naam te brengen.

Afspraak: 20u, bezoekerscentrum
Deelnemen kost 12 euro (8 euro voor leden).
Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.