Cursus / lezing

Donderdag 1 en zaterdag 17 juni
Mini-cursus libellen

Libellen op naam brengen is niet makkelijk. Ze zitten meestal niet lang genoeg stil en ze lijken vaak sterk op elkaar. Tijdens de les krijg je waarnemingstips en achtergrondinformatie over de ecologie van deze spectaculaire insecten en geeft Tom een overzicht van de kenmerken van de grote groepen, zodat je daarna in het veld de meest algemene soorten al kan herkennen.
Tijdens de excursie proberen we met zoekkaarten en veldgidsen de libellen die we vinden, op naam te brengen.

Donderdag 1 juni, 19u30: les in het bezoekerscentrum
Zaterdag 17 juni, 10u tot 13u: excursie in het Mechels Broek (onder voorbehoud)
Lesgever is Tom Andries.

Deelnemen kost 16 euro voor leden (niet-leden betalen 24 euro)
Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Woensdagen 7, 14, 21 en 28 juni
Leren planten determineren

Vier woensdagavonden ga je samen met Tine Podeyvn op excursie en neem je de bloeiende planten die je onderweg tegenkomt onder de loep. Tine leert je de plantenfamilies herkennen en geeft volop tips zodat je met behulp van een flora de planten op naam leert brengen. Geen echte cursus, maar samen zoeken en leren.
Heb je de Veldgids Nederlandse flora van Henk Eggelte? Breng die dan zeker mee. Ook een loepje is handig.
Afspraak telkens om 19u30 in het bezoekerscentrum. Einde bij zonsondergang.

Deelnemen kost 3 euro per avond voor leden (niel-leden betalen 5 euro).
Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij voorkeur voor de hele reeks.

13, 20, 23 en 30 september
Cursus ‘Paddenstoelen voor beginners’

Deze cursus geeft een inleiding op de ecologie én herkenning van zwammen. Je krijgt een leidraad die je wegwijs maakt in het soortenrijke paddenstoelenlabyrint. Herkenning van een aantal belangrijke families en goed herkenbare soorten staat in deze cursus centraal. Hoewel het thema 'giftigheid - eetbaarheid' zeker aan bod komt, is dit geen gastronomische cursus! Zowel eetbare als niet eetbare soorten krijgen de nodige aandacht, van de echte hanenkam tot het elfenschermpje…

Woensdag 13 en 20 september, 19u30: les in het bezoekerscentrum
Zaterdag 23 en 30 september, 9u tot 12u: excursie
Lesgever is Hans Vermeulen van Natuurpunt CVN.

Deelnemen kost 32 euro (48 euro voor niet-leden).
Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.