Cursus / lezing 

Donderdag 7 november
Koen Leysen - Snaveltjes dicht, oogjes toe

Over de nachtelijke activiteiten van vogels is weinig geweten. Toch is het bijzonder boeiend. Welke vogel slaapt en welke niet? Hoe komen ze levend die gevaarlijke nacht door? Slapen ze dan zomaar ergens op een takje? Slapen ze alleen of liever in groep en waarom zo? Welke vogels vliegen ’s nachts rond en zijn ze dan op zoek naar voedsel? Welke vogels trekken ’s nachts, hoe pakken ze dat aan en hoe weten we dat? Zoveel vragen…
Koen bundelt alle kennis rond vogelgedrag in de nacht tot een boeiende en leerrijke lezing. Een aanrader voor iedereen met interesse voor vogels, zowel voor de beginneling als de meer doorwinterde vogelkijker.

In samenwerking met Natuurpunt CVN.

19u30, bezoekerscentrum, Muizenhoekstraat 7, Muizen. Einde rond 22u.
9 euro (6 euro voor leden van Natuurpunt)
Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag 11 november
Open ruimte in versnelling

Open ruimte en natuur zijn een schaars, maar kostbaar goed. Zeker in stedelijk gebied zijn deze broodnodig voor de leefbaarheid, gezondheid, biodiversiteit en klimaatbestendigheid. Dankzij de nieuwe tuinen en parken, opengelegde vlieten en de opengemaakte Dijle krijgt de groeiende stad Mechelen meer ademruimte. Nog heel wat ambitieuze projecten die open ruimte en natuur een flinke boost willen geven, zijn in en rond de stad in beweging.
Deze avond gunnen Bert Delanoeije van Natuurpunt Mechels Rivierengebied en Myrtle Verhaeven van het Regionaal Landschap Rivierenland je een blik achter de schermen van het Mechels Nationaal Park en het strategisch project ‘Open ruimte in en om Mechelen’.

20u, oude bibliotheek, Moensstraat 19, Mechelen.
Deuren om 19u30. Einde rond 22u.
Gratis deelname, vooraf inschrijven niet nodig

 

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.