Evenementenkalender

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Ga naar maand
Fortengordel 2018
Zondag 20 Mei 2018, 10:00 - 17:00
Contact Info: Tony Van den Broeck, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0479 08 35 12

100 jaar is het geleden dat de eerste wereldoorlog stopte, mede onder druk van een moe geleden bevolking. 1918 was ook de moment dat de forten verlaten werden door de bezetter en dat eindelijk kon gedacht worden aan de gesneuvelden die de forten nooit verlaten hadden. Een naam die onlosmakelijk aan de taak van het terugvinden en identificeren van slachtoffers is verbonden, is deze van meester Hendrik Haesen uit Mechelen. Deze leraar van de school op de Brusselsesteenweg was van na het einde van de gevechten in en rond Walem actief met het opzoeken en identificeren van gesneuvelden die overal begraven lagen. Hij overleed echter in maart 1918, nog voor de oorlog eindigde. 
Provincie Antwerpen organiseert dit jaar voor de tiende keer het fietsevenement "de Fortengordel van Antwerpen" dat de laatste jaren ook het Fort van Walem aandoet. In samenwerking met de heemkundige kring Dr. Croquet uit Walem heeft Natuurpunt gegidste wandelingen uitgewerkt die doorlopend worden aangeboden. Daarbij zal ook het werk van Hendrik Haesen gepaste aandacht krijgen.

Afspraak: tussen 10u en 17u, ingang fort, Koning Albertstraat, Walem

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.