Week van het insect

lieveheersbeestje1

 

 

 

 27 mei tot 4 juni

Samen met enkele andere verenigingen en musea zet Natuurpunt een hele week lang de wereld van de insecten in de kijker. Ondanks dat 80% van de diersoorten insecten zijn en hun wereld zich vaak vlak aan je voeten bevindt, vinden veel mensen insecten maar heel bizarre wezentjes.

Wil jij meer van hen te weten komen? Doe dan mee met een van onze activiteiten of kom eens langs in het bezoekerscentrum waar je in een kleine tentoonstelling van Aculea informatie vindt over wilde bijen.

Je kan je inschrijven voor een korte cursus libelle, op insectenspreekuur of kleine beestjes-safari komen in het tuintje van het bezoekerscentrum of meegaan op een van de excursies. Op zondag 28 mei trekken we het Mechels Broek in en op zaterdag 3 juni kan je in Mispeldonk mee op zoek naar wilde bijen en wespen.

- Zondag 28 mei – voormiddag: Insectenspreekuur en safari in de tuin
Tussen 10u en 12u ontdek je samen met Peter welke kleine beestjes zich in de tuin van het bezoekerscentrum verstoppen. Heb je zelf een insect in je eigen tuin gevonden waarvan je de naam niet kent? Breng het dan mee in een potje en Peter vertelt je er meer over.

- Zondag 28 mei – namiddag: Excursie Mechels Broek
Insecten zien we vaak over het hoofd omdat ze zo klein zijn. Vanaf vandaag kijk je met andere ogen naar al die kleine kruipende en vliegende beestjes die we onderweg tegen komen. Je zal versteld staan over de verscheidenheid! Heb je een loeppotje en een vlindernet, breng die dan zeker mee.
Afspraak: 14u, bezoekerscentrum
(bus 3 – halte Muizen Brugstraat op 250m)
Info: Peter De Ridder (gids), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 015 20 55 77

- Zaterdag 3 juni: Bijtjes op Mispeldonk
Met de Wildebijenwerkgroep kan je in Mispeldonk op zoek naar wilde bijtjes en wespjes. Je hoeft geen schrik te hebben want solitaire bijen en wespen zijn ongevaarlijk. Verwacht je niet aan een geleide wandeling, we gaan vooral op zoek naar die beestjes en proberen ze ook op naam te brengen. Neem dus gerust loepje, potjes en vlindernet om beestjes te vangen mee.
Afspraak: 14u, ter hoogte van Kardinaal Mercierlaan 14, Bonheiden
(bus 530 – halte Bonheiden Grote Heidestraat op 650 meter)
Info: Diane Appels, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 015 51 69 97

 

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.