activiteiten herfst

natuurbladherfst20203

bezoekerscentrumNP kopie

Padden op til 2020

paddenoverzet

Einde van de trek!

De cijfers blijven achter op die van vorig jaar, maar dat viel een beetje te verwachten. We weten uit ervaring dat zachte winters voor teruglopende aantallen zorgen. Dat komt wellicht deels omdat dieren die niet in winterslaap gaan onvoldoende reserves hebben om aan de trek te beginnen, deels omdat er dieren niet naar de winterkwartieren zullen zijn getrokken en deels omdat er al dieren vroeger op pad waren dan er schermen stonden. Bovendien kan ook de droge zomer een rol hebben gespeeld: veel dieren gaan tijdens droge periodes in 'droogteslaap' - ook dat zou een effect kunnen gehad hebben op hun fitheid om aan de trek mee te doen.

Dan nog een aantal cijfers: in het Vrijbroek zitten we momenteel aan 525 padden, 268 kikkers en 1 salamander; in de Muizenhoek 78 padden, 54 kikkers en 15 salamanders; in de Molenlei 63 padden, 49 kikkers en 23 salamanders; in de Peerlaarstraat 256 padden, 518 kikkers en 886 salamanders. Tenslotte op de Oude Schrieksebaan: 9 padden, 10 bruine kikkers en 1 salamander.

Verder geef ik ook graag nog even de link naar de padden-facebook van Bonheiden/Rijmenam:https://nl-nl.facebook.com/PaddenoverzetBonheiden 

Voor info:
contacteer:

Bonheiden Agnes Cannaerts
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 015 34 07 36

Muizen Glenn Deliège
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 015 33 63 06

Sint-Katelijne-Waver Walter Van Camp
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0474 69 34 23

Willebroek Godelieve Smet
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 03 886 37 92

Paddentrek: de padden, kikkers en salamanders beginnen als het een paar dagen wat zachter wordt aan hun jaarlijkse tocht van hun overwinteringplaats naar de voorplantingspoelen.

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.