winteractiviteiten

affiche vogelweekend 2020

bezoekerscentrumNP kopie

Warme winteravond

WarmeWinter

Maandag 10 februari
Warme Winteravond
Na-apen van de natuur

Op dit moment is de klimaatverandering onvermijdelijk. Een globale temperatuurstijging van 2°C is zeer waarschijnlijk. Hoewel dit weinig lijkt, gaat dit grote gevolgen hebben voor onze maatschappij zoals hittegolven, intense neerslag met overstromingen en zeespiegelstijging. Hoe gaan we ons aanpassen in de toekomst en kan de natuur ons hierbij een handje helpen? De natuur zal onze bondgenoot worden in het verhaal van klimaatmitigatie en -adaptatie. Zo werken stadsbossen verkoelend, slim ingerichte gebieden houden langer water vast, bomen en houtkanten geven schaduw aan vee…

Daarnaast vormen de organismen en het natuurlijke ecosysteem ook een waardevolle schatkist aan spitsvondige systemen en duurzame oplossingen. Misschien kunnen we in de geniale natuur om ons heen wel de ontbrekende sleutels ontdekken om de globale uitdagingen aan te gaan.
Deze avond geeft een overzicht wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van ‘nature based solutions’ en hoe we die in de praktijk kunnen brengen in het Mechelse, Vlaanderen en Europa. In een tweede deel laten we ons inspireren door de natuur in onze zoektocht naar innovatieve, groene systemen en technologieën. Na-apen van de natuur!

Sprekers: Tom Andries en Annemie Willemen

Programma

19u30 - 20u00 bar
20u00 - 22u00 lezing
22u00 - 22u30 bar

Organisatie

Deze lezing is de 5de uit een reeks van 6. Het totaaloverzicht vind je hier.
Het format werd gebasseerd op het gelijknamige concept van onze goede vrienden van VHM.
Deze reeks kwam tot stand in nauwe samenwerking met KlimaanMest en RLRL.

Gesubsidieerd door Mechelen Klimaatneutraal.

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.