activiteiten2 vlinderweekend2017
bezoekerscentrumNP

Hondsbossen
Feestjaar 20 jaar

HondsbossenEzels
Het feestjaar voor de viering van 20 jaar Hondsbossen eindigde op 16 oktober in een ware apotheose.

500 mensen kwamen langs en bewonderden het bos met foto’s hoe het er enkele jaren geleden uitzag. Her en der lagen de natuur-kunstwerken van de 275 kinderen van de 4de leerjaren die er de voorbije Week van het Bos rondgeleid werden door 5 natuurgidsen. 4 informatieve standen over de ezels, hout en waarvoor het gebruikt werd/wordt, over de uilen en over haas, konijn, vos en ree zorgden voor extra info.

Foto's

De kinderen konden na de wandeling een gratis ritje op een pony maken of zich laten schminken. In het verteltheater voelden ze zich zelf echt een deel van het verhaal. De fotostand over de geschiedenis, de medewerkers en flitsen van voorbije activiteiten bekoorden het publiek.

Onder een stralende zon met zomerse temperaturen bleef geen enkele stoel onbezet. De pannenkoeken raakten allemaal op, het Dale bier vloeide rijkelijk door de kelen, drank werd bij aangehaald.

Live muziek voor en na de speeches van de schepen van milieu en de afdelingsvoorzitter voor wie de Gator als podium diende, fleurde het geheel op .

Toen het donker werd, was de hele feestweide opgeruimd. De ezels keken een beetje opgelucht dat ze weer rust kregen. En…………….. de uil en de reeën in het bos dachten er het hunne over.

Het was een niet te vergeten dag. Dank aan alle medewerkers, dank aan alle bezoekers.

 

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.