activiteiten winter

vogelweekend2019

bezoekerscentrumNP kopie

Fietstocht

fietstocht

 

 

 

 Fietsen langs zeven waterlopen
in het Mechels Rivierengebied

De fiets is ideaal om het Mechels Rivierengebied te ontdekken. Een tocht van 35 km, vooral langs knooppunten, brengt je langs zeven waterlopen en verschillende gebieden van Natuurpunt. De beschrijving kan je downloaden.

Ondanks de sterke verstedelijking van de regio rond Mechelen, kan je in de riviervalleien nog heel wat verrassende natuur vinden. Natuurpunt beheert hier al verschillende prachtige natuurgebieden en blijft hard werken om steeds meer stukken natuur veilig te stellen voor de toekomst.

De fiets is ideaal om het gevarieerde landschap van het Mechels Rivierengebied te ontdekken. Van aan het bezoekerscentrum in Muizen volg je eerst de Dijle richting Mechelen. Dan fiets je via de Vrouwvlietvallei en de oude spoorwegberm naar de Nete. De Netedijk brengt je tot aan de Rupel. Aan het Zennegat neem je de Zennedijk en vervolgens rij je langs het Kanaal Leuven-Dijle en de Barebeek terug naar je beginpunt.

De tocht ‘Fietsen langs zeven waterlopen’ is 35 km lang (of 45 km met de uitbreiding erbij). 
Voor het grootste deel kan je fietsknooppunten volgen.
De volledige beschrijving vind je hier.

Tijdens deze fietstocht passeer je verschillende natuurgebieden van Natuurpunt: het Mechels Broek, de oude spoorwegberm, de Biezenweiden, den Battelaer en de Barebeekvallei. Ook voor een wandeling zijn deze gebieden zeker een bezoekje waard.

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.